Γιορτή φιλανθρωπίας από το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών - Απόλυτη η επιτυχία του Χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού κέικ

Η κοινωνική αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός και ο εθελοντισμός είναι έννοιες που διαθέτουν την ιδιότητα να «γεφυρώνουν» και να συνταιριάζουν αρμονικά πολλές συνισταμένες για έναν κοινό σκοπό.

Η γαστρονομία, η λαϊκή παράδοση και ο χορός μπορούν, λοιπόν, να αποτελέσουν τα «συστατικά» για μια απόλυτα επιτυχημένη φιλανθρωπική εκδήλωση, μέσα και στο πνεύμα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.

Ο Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός κέικ του για φιλανθρωπικό σκοπό του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών καθίσταται, πλέον, θεσμός κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη μας.

eleutheriadou_zaprianou.jpg

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών  κ. Στέλλα Ελευθεριάδου και η πρόεδρος  της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών “Η Εμμέλεια” κα Δουκαίνη Ζαπριάνου

Με την ευγενική υποστήριξη των σπουδαστών του ΙΕΚ Σερρών/Τμήμα Μαγειρικής, υπό την καθοδήγηση του σεφ κ. Μαρτακίδη, παρασκευάστηκαν εξαιρετικά Χριστουγεννιάτικα κέικ που προσφέρθηκαν σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών γεμίζοντας την αίθουσα του ξενοδοχείου «Elpida Resort» αλλά και τους κουμπαράδες που τοποθετήθηκαν στο μπουφέ για να συνδράμουν τη μικρή Χριστίνα-Μαρία, η οποία υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο «Ωνάσειο» λόγω σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος.

Απόλυτα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κόσμου δήλωσε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών κ. Στέλλα Ελευθεριάδου. Ευχαριστίες απηύθυνε προς τη διοίκηση του ξενοδοχείου «Elpida Resort», που παραχώρησε την αίθουσα και προσέφερε τα ροφήματα στους παρευρισκόμενους, στο δημόσιο ΙΕΚ Σερρών/Τμήμα Μαγειρικής και στον σεφ κ. Μαρτακίδη με τους μαθητές του και προς τον όμιλο των σούπερ μάρκετ «Κάντζας» που διέθεσε τα συστατικά για την παρασκευή των κέικ.

eleutheriadou_kampouris.jpg

Η πρόεδρος του ΛΕΣ κ. Στέλλα Ελευθεριάδου με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Σερρών κ. Φάνη Καμπούρη

Η κ. Ελευθεριάδου τόνισε πως ο Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός κέικ έχει εξελιχθεί σε θεσμό. Την πρώτη χρονιά πραγματοποιήθηκε για τον Σύλλογο Παιδιών με Καρκίνο «Στοργή» στη Θεσσαλονίκη, στην συνέχεια για την «Ηλιαχτίδα» και πέρυσι, μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας, ο θεσμός επαναλήφθηκε για την στήριξη του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας στο Νέο Σκοπό.

lykeio_ellinidon_serron_xristougenniatiko_keik_2.jpg

Η κοινωνική αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, όπως υπογράμμισε, εντάσσονται στους καταστατικούς σκοπούς του ΛΕΣ Σερρών και εξέφρασε  την πεποίθηση ότι με την συμμετοχή του κόσμου που αγκαλιάζει τον θεσμό θα μεγαλώσει και θα καθιερωθεί ως μια  γιορτή με φιλανθρωπικό χαρακτήρα μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ιδιαίτερες ήταν οι προσφορές της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών «Η Εμμέλεια», με την πρόεδρό της κ. Δουκαίνη Ζαπριάνου να ανακοινώνει τη διάθεση 300 ευρώ στον κουμπαρά για τη μικρή Χριστίνα-Μαρία, ενώ αντίστοιχο ποσό προσέφερε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Σερρών κ. Φάνης Καμπούρης.

koumparas_maria_xristina_lykeio_ellinidon_serron_xrisotugenniatiko_keik.jpg

Ο  κουμπαράς για τη μικρή Χριστίνα-Μαρία

Στην εκδήλωση παρέστησαν η αντιδήμαρχος Σερρών κ. Σωτηρία Πάνου, οι δημοτικές σύμβουλοι κ.κ. Αριάδνη Παπαφωτίου και Βαρβάρα Μητλιάγκα, η πρόεδρος της Εμμέλειας κ. Δουκαίνη Ζαπριάνου καθώς και μέλη της διοίκησής της, μέλη της διοίκησης του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών και πλήθος κόσμου.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 16 Δεκ. 2022 - 10:22