Ερώτηση από τον κ. Μιχ. Τζελέπη για κατ’ εξαίρεση αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης  κατέθεσε στη Βουλή, ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις καταγγελίες για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, όπως τονίζει στην αρχή της ερώτησής του ο βουλευτής: «Στις 6-9-2017, λάβατε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγελία αναφορικά με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε πολλούς εκπαιδευτικούς ανά την Ελλάδα, πρωτίστως για τη ριζική περικοπή των αποσπάσεων, καθιστώντας τους με αυτόν τον τρόπο εγκλωβισμένους μακριά από τον τόπο των συμφερόντων τους και τις οικογένειές τους. Δευτερευόντως, λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες για συγκεκριμένες «εικονικές, συνδικαλιστικές αποσπάσεις», χωρίς την ύπαρξη οργανικών κενών σε συγκεκριμένες ειδικότητες προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωπικά και κομματικά οφέλη».

Επειδή, κατά τον κ. Τζελέπη, «οι καταγγελίες αυτές αποτελούν κατάφωρη αδικία για όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπηρετούν κανονικά στην οργανική τους θέση, όπως επίσης υποδαυλίζουν τον θεσμό της εκπαίδευσης, της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της ισονομίας των πολιτών» ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν όλες οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποιηθήκαν βάση του Νόμου, με αντικειμενικά, αμερόληπτα και διαφανή κριτήρια. Τέλος, ο βουλευτής αιτήθηκε να ενημερωθεί εάν έγιναν «κατ’ εξαίρεση αποσπάσεις εκπαιδευτικών», για ποιους λόγους και με ποια κριτήρια.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 22 Σεπ. 2017 - 18:06