Εκδήλωση μνήμης και τιμής στις Σέρρες για τους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον

Η μνήμη των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος τιμήθηκε σε εκδήλωση τιμής. Την εκδήλωση οργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών. Η πραγματοποίησή της καθιερώθηκε από την Π.Ο.ΑΣ.Υ το 1997.    

    Με μνημόσυνο και τρισάγιο σ το μνημείο υπέρ πεσόντων Αστυνομικών της Λέσχης Αστυνομίας Σερρών, αποδόθηκε ο  ελάχιστος φόρος τιμής στους αστυνομικούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος τιμώντας τον όρκο τους και την στολή τους.

mnimosino_pesontes_astinomikoi_1.jpg

«Εκ μέρους μας αποτελεί την ελάχιστη και προσήκουσα πράξη αναγνώρισης και σεβασμού σε αυτούς τους σύγχρονους ήρωες οι οποίοι χωρίς να διστάσουν, ρίχτηκαν στη μάχη κατά του εγκλήματος για την προστασία του κοινωνικού συνόλου έχοντας κάνει βίωμα και συστατικό στοιχείο της προσωπικότητας τους την αποκρυσταλλωμένη αντίληψη του υπηρεσιακού καθήκοντος, ευχόμενοι και προσευχόμενοι όλοι μας να μην προστεθεί κανείς άλλος αστυνομικός σε αυτόν τον  μακρύ  και στενάχωρο κατάλογο των πεσόντων  εν ώρα καθήκοντος», αναφέρετε σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών.

     Παρέστησαν ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης,  ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Δήμαρχος Σερρών κα Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας & Πρόληψης του Δήμου Σερρών κ. Νάσος Παπαδόπουλος,  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Σερρών Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Τσιώτας,  ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Ι.P.A. Σερρών κ. Στέργιος Μπάγκος, ο Νομικός Σύμβουλος της Ε.ΑΣ.Υ.Σ. κ. Δημήτριος Καλαϊτζής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Σερρών κ. Σοφοκλής Τσερτζίδης καθώς επίσης πολλοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί.   

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 10 Μαρ. 2024 - 19:35