Δύο συλλήψεις σε Κερδύλλια και Ασπροβάλτα για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Δύο άτομα συνελήφθησαν σε Κερδύλλια και Ασπροβάλτα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων, φορτηγό που οδηγούσε 42χρονος, δεν συμμορφώθηκε σε σήματα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα.

Στη συνέχεια, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, ενώ έπειτα από αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν από το όχημα και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή.

Το πρωΐ της ίδιας ημέρας στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος της Ασπροβάλτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος αλλοδαπός, προσπάθησε να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ο 29χρονος ακινητοποίησε το όχημα σε αγροτική περιοχή και τράπηκε σε φυγή αλλά εντοπίσθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ένας αλλοδαπός, ο οποίος στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

           

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 05 Ιαν. 2023 - 10:36