Διήμερο επαγγελματικού προσανατολισμού στις Σέρρες με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή

Διήμερο επαγγελματικού προσανατολισμού για όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Α’  Λυκείου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. Με πρωτοβουλία του Σερραίου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη κλίμακα από την Π.Ε. Σερρών.

Περισσότεροι από 1.200 μαθητές και μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν -είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά- εξειδικευμένες συνεδρίες, να ενημερωθούν και να λύσουν τις απορίες τους γύρω από το κρίσιμο ζήτημα του εκπαιδευτικού και επαγγελματικού τους προσανατολισμού.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση και για τους γονείς και κηδεμόνες.

Ο υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής τονίζει πως «ένα σημαντικό βήμα για το αύριο των παιδιών μας στις Σέρρες γίνεται πραγματικότητα, με τη διοργάνωση της διήμερης εκπαιδευτικής δράσης επαγγελματικού προσανατολισμού για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά του Νομού μας που φοιτούν στην Α΄ Λυκείου.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέρνουμε το πρόγραμμα αυτό να ξεκινήσει για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη κλίμακα από το Νομό Σερρών και γι΄ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π), τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και βέβαια την Υπουργό, Νίκη Κεραμέως για την άμεση ανταπόκρισή τους και την άριστη συνεργασία μας. 

Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει. Και πρέπει να δώσουμε όλα τα εφόδια και τις πληροφορίες στα παιδιά, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Με κάθε ευκαιρία, οφείλουμε πρώτα ως γονείς, και μετά ως Πολιτεία και φορείς να είμαστε δίπλα στα παιδιά στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τις επιλογές τους, οι οποίες θα χαρακτηρίσουν το μέλλον τους».

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 21 Ιαν. 2023 - 10:30