Διαμαρτυρία της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. για τον αποκλεισμό δημάρχων από τη συζήτηση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Έντονη διαμαρτυρία εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για τον αποκλεισμό δημάρχων από τη συζήτηση που πραγματοποιείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Το πλήρες κείμενο της διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας διότι χθες 18/07/2017 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώπιον της οποίας συζητείται το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (αρμόδιος Υπουργός κ. Χ. Σπίρτζης) κατά την ακρόαση των φορέων της Θεσσαλονίκης, δεν κλήθηκαν να παραστούν για να εκφράσουν την άποψή τους οι δήμαρχοι: Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα, Χαλκηδόνας, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Βόλβης, Θερμαϊκού και Ωραιοκάστρου. Κλήθηκαν μόνον οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας), Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς και Θέρμης.

Γιατί έγινε αυτός ο επιλεκτικός και απαράδεκτος αποκλεισμός των ανωτέρω (9) δημάρχων; Προφανώς για να μην ακουσθούν διαφορετικές, αντίθετες, με αυτές του υπουργού απόψεις.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Χ. Σπίρτζης είναι ο «αρχιτέκτων» και ηθικός αυτουργός αυτής της θεσμικής ασχημίας».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 19 Ιουλ. 2017 - 19:45