Διαμαρτυρία για την πρόθεση τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνία πολύ κοντά σε σχολείο στην περιοχή των Σαράντα Μαρτύρων

Την απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά σε σχολικές μονάδες, πάρκα, γήπεδα και πανεπιστήμια, ζητάει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν. Σερρών «Εμ. Παπάς», σε ανακοίνωσή του.

Αφορμή για την έκδοση της ανακοίνωσης αποτέλεσε η διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής 40 Μαρτύρων του Δήμου Σερρών, για την πρόθεση τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πολύ μικρή απόσταση από το 2ο δημοτικό σχολείο και το 4ο νηπιαγωγείο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχε ως εξής:

   «Ο  Εμμανουήλ Παπάς» σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 11-5-2017 ασχολήθηκε με το παραπάνω  θέμα και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών «Εμ.Παπάς», έγινε αποδέκτης της έντονης ανησυχίας πάρα πολλών γονέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, σχετικά με την πρόθεση τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην γειτονιά πίσω από την εκκλησία των 40 Μαρτύρων και σε πολύ μικρή απόσταση από το 2οΔημοτικό Σχολείο Σερρών και το 4ο Νηπιαγωγείο Σερρών.

 Η ανησυχία για την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων μεγαλώνει, καθώς βλέπουν οι κεραίες να πληθαίνουν και κάποιες να βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων από σχολεία (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά) και κάτω από 250 μέτρα  από το  2οΔημοτικό Σχολείο Σερρών και το 4ο Νηπιαγωγείο Σερρών.

Είναι συνεχώς εκτεθειμένοι σε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία μας.

Η τακτική των εταιριών τηλεφωνίας πατάει πάνω στην ασυδοσία που τους δίνει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Στον ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ τους ποια θα επικρατήσει στην αγορά, δεν σταματούν πουθενά και αδιαφορώντας επιδεικτικά για την υγεία μας, γεμίζουν τον τόπο με κεραίες, τόσο αυτές που βλέπουμε όσο και άλλες καλυμμένες με καμουφλάζ (καμινάδες, θερμοσίφωνες κλπ).

Με βάση τα παραπάνω ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Η Πολιτεία με τις δομές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ,  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν την ευθύνη τους για την απομάκρυνση όλων των κεραιών που συνορεύουν με τις σχολικές μονάδες της γειτονιάς μας.

  • Άμεση λήψη μέτρων για απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που είναι κοντά σε σχολεία, πάρκα, γήπεδα, Πανεπιστήμιο, Νοσοκομεία και γενικά σε χώρους συνάθροισης πολιτών.
  • Η Δημοτική αρχή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την υπόδειξη χώρων που θα τοποθετηθούν οι κεραίες έτσι ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών. Επιβάλλεται να ζητηθεί προς αυτό και η τεκμηριωμένη άποψη της επιστημονικής κοινότητας (Σχολές Φυσικής – Βιολογίας & Ιατρικής).
  • Να μπει φρένο στην ασυδοσία των εταιρειών της τηλεφωνίας, και ν’ αλλάξει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Οι επικοινωνίες και όλα τα τεχνολογικά μέσα πρέπει να είναι στην υπηρεσία του λαού, σύμφωνα με τις ανάγκες του και όχι σε βάρος της υγείας του κοινωνικού συνόλου και ειδικά  των παιδιών μας .

                                          Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου

  Ο  Πρόεδρος                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                        Γιώργος  Κοντόπουλος»

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 19 Μάιος. 2017 - 00:06