Δεκτό το αίτημα του Επιμελητηρίου Σερρών για παράταση στη διασύνδεση των POS με τα ταμειακά συστήματα

Παρατείνεται τελικά έως τις 17/11/2023 η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταχωρήσουν τυχόν διορθώσεις και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία των ενεργών συσκευών ηλεκτρονικής πληρωμής τους στο μητρώο POS , σύμφωνα με απόφαση της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών.

Το θέμα είχε προκαλέσει αναστάτωση στις επιχειρήσεις καθώς το αρχικό χρονικό περιθώριο που δινόταν (έως τις 31 Οκτωβρίου) ήταν πολύ σύντομο και οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν προλάβαιναν να ανταποκριθούν, αντιμετωπίζοντας έτσι το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων.

Το Επιμελητήριο Σερρών με επιστολή του προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, στις 25 Οκτωβρίου 2023, ζητούσε να δοθεί παράταση στη διαδικασία , κοινοποιώντας μάλιστα τη σχετική επιστολή και στην ΚΕΕΕ.

Άμεσα ήταν και τα αντανακλαστικά της ΚΕΕΕ , η οποία συντασσόμενη με το αίτημα του Επιμελητηρίου Σερρών, ζήτησε επίσης παράταση, με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Δυστυχώς η παράταση που δίνεται δεν είναι έως τις 31/12/2023 όπως το Επιμελητήριο Σερρών και η ΚΕΕΕ ζήτησαν, ωστόσο είναι σημαντικό ότι δίνεται έστω ένα μεγαλύτερο περιθώριο έως τις 17 Νοεμβρίου, ώστε οι επιχειρήσεις να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες σ’ ότι αφορά τα POS.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 01 Νοε. 2023 - 11:01