Ανείπωτη θλίψη κι ένα μεγάλο «γιατί» για την τραγωδία στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών

Σε ανείπωτη θλίψη έχε βυθιστεί η κοινωνία των Σερρών μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών με θύμα, δυστυχώς, ένα 11χρονο μαθητή, που έχασε τη ζωή του όταν μετά από έκρηξη στον καυστήρα δημιουργήθηκε ισχυρό ωστικό κύμα εκσφενδονίζοντας μεταλλική πόρτα καταφέρνοντας θανατηφόρο χτύπημα στο άτυχο παιδί.

 

Από τα θραύσματα που δημιουργήθηκαν τραυματίσθηκαν δύο ακόμη παιδιά, ηλικίας 6 και 10 ετών. Το δεύτερο μετά τις απαραίτητες εξετάσεις επέστρεψε στο σπίτι του. Το εξάχρονο παιδί φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην παιδοχειρουργική κλινική του Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.

 

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή για περαιτέρω έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και στην συνέχει να κινηθούν οι διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το σύστημα θέρμανσης του σχολείου βρισκόταν σε διαδικασία μετάβασης από τη χρήση πετρελαίου σε γεωθερμία. Στις δηλώσεις του ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Τσιότσιος αναφέρει ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα είχεε έρθει τεχνικός για να συνδέσει τον καυστήρα με το σύστημα γεωθερμίας και να απενεργοποιήσει το σύστημα που λειτουργούσε με πετρέλαιο.

 

Ο ίδιος δηλώνει ότι επανειλημμένα είχε ζητήσει να μη γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου αλλά δεν εισακούσθηκε από το Δήμο.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης τόνισε ότι «η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο μετατροπής του καυστήρα ανέφερε ρητά ότι δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εργασίες πλην Σαββατοκύριακου χωρίς άδεια από τον δήμο ή τον διευθυντή του σχολείου»

 

Αναρωτήθηκε «πώς μπήκε εργολάβος ενώ το σχολείο δούλευε», συμπληρώνοντας ότι «από τον δήμο δεν δόθηκε ποτέ άδεια». Ο κ. Χρυσάφης διευκρίνισε ότι το έργο βρισκόταν σε φάση ολοκλήρωσης. «Τι λάθος έγινε, ποια αστοχία υπήρξε για να συμβεί αυτό το κακό θα το διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι το δυστύχημα έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την πόλη

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 06 Δεκ. 2022 - 10:00