Αναγνώριση της συνεισφοράς του Κώστα Καραμανλή για την αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών υποδομών των Σερρών

Οι δημόσιες εγγειοβελτιωτικές υποδομές στο νομό Σερρών αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται. Το μέγεθος και η σπουδαιότητα της παρέμβασης για τον πρωτογενή τομέα παρουσιάσθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από το πρόγραμμα "Ύδωρ 2.0" , το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ και το Leader 2023-2027, που διοργάνωσε η ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών.

Τα δύο εμβληματικά έργα του 2ου και 5ου Αρδευτικού Δικτύου Σερρών, που μόλις ολοκληρωθούν θα εξυπηρετούν πάνω από 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, όσο και με το μεγάλο έργο αναβάθμισης του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου που έχει ήδη ξεκινήσει, διανοίγουν νέες προοπτικές και δυνατότητες για τον σερραϊκό κάμπο, διασφαλίζοντας τη μετάβαση στο νέο παραγωγικό μοντέλο της ανθεκτικής και "πράσινης" γεωργίας.

ekdilosi_ardeutika_serres_2023_karamanlis.jpg

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σε ανάρτησή του ότι «ο κάμπος των Σερρών αποτελεί το σπουδαιότερο παραγωγικό κεφάλαιο του τόπου μας και με τα σημαντικά αυτά έργα που έχουμε δρομολογήσει αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία και γίνεται πιο ανταγωνιστικός».

 

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης αναγνώρισε τη μεγάλη συνεισφορά του Κώστα Καραμανλή στη δρομολόγηση των αρδευτικών έργων στο Κιλκίς και στις Σέρρες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα είχαν γίνει χωρίς τη δική του παρέμβαση.

Ο Κώστας Καραμανλής, όπως ανέφερε ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών μερίμνησε ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες και μια σειρά από έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των δύο των Σερρών, να ακολουθήσουν κατ’ εξαίρεση διαδικασία για λόγους καινοτομίας.

Ο κ. Παπαγιαννίδης διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για δύο αρδευτικά έργα πρότυπα που θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στον πρωτογενή τομέα των Σερρών.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 21 Απρ. 2023 - 21:19