«Άλμα» στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Εμ. Παππά με παρεμβάσεις ύψους 9 εκ. ευρώ

Η δεύτερη φάση ενός πολύ σημαντικού έργου για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Εμ. Παππά εγκρίθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκα. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 5.050.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή αγωγών μεταφοράς (βαρύτητας και καταθλιπτικών), που θα οδηγούν τα λύματα από τις Κοινότητες Εμμανουήλ Παπά, Πεντάπολης, Τούμπας, Ψυχικού, Παραλιμνίου, Μεσοκώμης, Νεοχωρίου και Μονόβρυσης προς την κεντρική Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) του Δήμου στο Παραλίμνιο.

Πρόκειται για μια σπουδαία παρέμβαση που ολοκληρώνει η δημοτική αρχή του κ. Δημήτρη Νότα καθώς ενισχύεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και θωρακίζεται η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Στην πρώτη φάση περιλήφθηκαν η κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και των αγωγών μεταφοράς και απαιτούμενων αντλιοστασίων και φρεατίων για την κάλυψη των οικισμών Ν. Σουλίου, Χρυσού, Αγίου Πνεύματος και Νέου Σκοπού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) θα εξυπηρετεί πληθυσμό που ανέρχεται σε 9.300 κατοίκους.

Σημαντικό, επίσης, είναι ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα εξοικονομείται και θα αξιοποιείται μέσω της ανακύκλωσης των επεξεργασμένων λυμάτων, ένας πολύ σημαντικός φυσικός πόρος, όπως είναι το νερό, που θα διατίθεται για άρδευση στους αγρότες.

Η δεύτερη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2025.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 19 Απρ. 2023 - 12:16