«Αγόρασαν» αυτοκίνητο με πλαστό τραπεζικό έμβασμα και το έθεσαν προς πώληση!

Μαζί με την τεχνολογία εξελίσσονται και οι απατεώνες …τελειοποιώντας την πειστικότητά τους αλλά και τις μεθόδους που μετέρχονται για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Με πλαστό τραπεζικό έμβασμα κατόρθωσε ένας 27χρονος, σε συνεργασία με τον 49χρονο πατέρα του, να εξαπατήσουν έναν 35χρονο, που διέθετε προς πώληση αυτοκίνητο, μέσω διαδικτυακής αγγελίας.

Το πλαστό έμβασμα που εμφάνισαν ανέρχονταν σε 17.000 ευρώ και έτσι κατόρθωσαν να θέσουν στην ιδιοκτησία τους το πωλούμενο αυτοκίνητο.

Το όχημα παρέλαβε ο 49χρονος μετά από συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στην πόλη των Σερρών. Στη συνέχεια με σκοπό να πουλήσουν εκ νέου το αυτοκίνητο και να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος, ανήρτησαν σχετική διαδικτυακή αγγελία με τιμή πώλησης τις 10.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και παρουσιαζόμενοι ως υποψήφιοι αγοραστές, συνάντησαν τον 27χρονο την Πέμπτη το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκε ως υποτιθέμενος ιδιοκτήτης του οχήματος και συνελήφθη, ενώ το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Σε κοντινή απόσταση ανέμενε εντός οχήματος ο 49χρονος, εποπτεύοντας τον χώρο και αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, προσπάθησε ανεπιτυχώς με το όχημα του να εμβολίσει τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια αναπτύσσοντας ταχύτητα διέφυγε και αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 21 Ιουλ. 2017 - 12:33