5+1 τροφές για καλύτερη ενυδάτωση το καλοκαίρι

Μάθετε ποιες τροφές μάς κρατούν ενυδατωμένους κατά τη διάρκεια της ημέρας και μας προστατεύουν από τις δυσάρεστες συνέπειες της αφυδάτωσης.

1. Αγγουράκι
Είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά (96% του όγκου του είναι νερό), χαμηλό σε θερμίδες (16 θερμίδες ανά 100γρ.) και βεβαίως δεν περιέχει καθόλου λιπαρά. Η φλούδα του είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, κάλιο και μαγνήσιο.
Ιδέες: φτιάξε ένα smoothie με αγγούρι ή προσθέστε φέτες αγγουριού στο μπουκάλι με το νερό σας.

2. Κολοκυθάκια
Είναι ένα από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα καθώς έχει 95% περιεκτικότητα σε νερό και αποτελεί άριστη πηγή φυλλικού οξέος, καλίου και βιταμινών Α και C.
Ιδέες: μπορείτε να τα απολαύσετε στον ατμό, βραστά, ωμά σε σαλάτες ή ψητά στη σχάρα.

3. Ντομάτα
Μια ώριμη ντομάτα περιέχει 94% νερό, ενώ είναι πλούσια σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως λυκοπένιο, γνωστό για τις καρκινοπροστατευτικές του ιδιότητες.
Ιδέες: προσθέστε ντομάτα στις σαλάτες για καλύτερη γεύση, σε σάλτσες για ζυμαρικά ή ακόμα και σε συνταγές για μπιφτέκια.

4. Καρπούζι
Αυτό το καταπληκτικό τροπικό φρούτο, περιέχει 92% νερό και είναι, επίσης, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως οι βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1,Β6). Καταναλώστε το ως σνακ ή κυρίως γεύμα ή ακόμα και στην παραλία όπου η έκθεση στον ήλιο προκαλεί αύξηση του ιδρώτα και προάγει την αφυδάτωση του οργανισμού.
Ιδέες: μπορείτε να το καταναλώσετε φρέσκο σε φέτες ή να το προσθέσετε σε φρουτοσαλάτες ή σαλάτες, να το συνδυάσετε με ελιές, φέτα ή ακόμα και χαλούμι.

5. Φράουλες
Αποτελούν ιδανικό φρούτο για ενυδάτωση χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό (περίπου 91%). Επιπλέον, έχουν αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φαινόλες (και βιταμίνες Α και C.
Ιδέες: φράουλες με ξηρούς καρπούς, με γιαούρτι, σε smoothies, σε σαλάτες ή στα δημητριακά.

6. Πεπόνι
Αποτελείται από 90% νερό και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Α. Αντί να καταναλώσετε άλλα καλοκαιρινά φρούτα με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, το πεπόνι και το καρπούζι είναι η ιδανική λύση ενυδάτωσης του οργανισμού.
Ιδέες: φρέσκο ή σε φρουτοσαλάτες ή ως ορεκτικό με προσούτο ή σαλάμι, προσθέστε το σε γιαούρτι.

Λαχανικά και Φρούτα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό
Αγγουράκι 96%
Μαρούλι 96%
Σέλινο 95%
Κολοκυθάκι 95%
Ραπανάκι 95%
Ντομάτα 94%
Κουνουπίδι, σπανάκι 92%
Μπρόκολο 91%
Καρότο 87%

ΦΡΟΥΤΑ 
Καρπούζι, φράουλες 92%
Γκρέιπφρουτ 91%
Πεπόνι 90%
Ροδάκινο 88%
Πορτοκάλι, ανανά 87%

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 06 Αυγ. 2017 - 17:42