15η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση: Ένας «Ύμνος» στην Παράδοση…

Με τα μάτια των θεατών να κοιτάζουν ψηλά καθώς υψώνονταν τα φωτεινά φαναράκια που οι εθελοντές της Κ.Ε.ΔΗ.Σ έστειλαν στον ουρανό και τη φωνή του Αλέξη Κωστάλα να μαγεύει και να συγκινεί το πλήθος έπεσε η αυλαία της 15ης «Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης».  Ένας θεσμός που διοργανώνεται από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ, το Δήμο Σερρών και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης των Σερρών.

Πλήθος κόσμου σε ένα ασφυκτικά γεμάτο «Θερινό Θεατράκι» του Δήμου Σερρών, από τις 7 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, απόλαυσε το χορό, το τραγούδι, τη μουσική, τις ενδυμασίες, τους νεαρούς και μεγαλύτερους χορευτές, την ποικιλία, τον πλούτο, τη διαφορετικότητα, την απλότητα μα και την επιδεξιότητα του παραδοσιακού μας χορού, τη ζωοδότα δύναμη του λαϊκού μας πολιτισμού.

Με τον Αλέξη Κωστάλα στην παρουσίαση, την πιο αγαπημένη φωνή της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, 25 πολιτιστικού σύλλογοι (13 από την πόλη και 12 φιλοξενούμενοι), 600 χορευτές και 20 μουσικοί - οργανοπαίκτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας σε μια πράξη αδελφοποίησης, σε μια γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στους απογόνους του αείμνηστου Βασιλείου Τσιαούση του Γεωργίου, διατελέσαντος επί πολλά έτη προέδρου του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Σερρών «Ο Κατσαντώνης», συνιδρυτή, θεμέλιο λίθο και Πρόεδρο του «Λαογραφικού Μουσείου Σαρακατσάνων», που εδρεύει στην πόλη των Σερρών, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσωπικότητας και του έργου του στη διατήρηση και διάδοση της δημοτικής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού.

Παράλληλα δόθηκαν αναμνηστικά, βεβαιώσεις και δώρα στους προέδρους και εκπροσώπους όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων που συμμετείχαν.

            Με αφορμή την ολοκλήρωση της εκδήλωσης το Δ.Σ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ευχαριστεί:

  1. Τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών για την παραχώρηση των τεχνικών και της υλικοτεχνικής του υποδομής καθώς και την αίθουσα των «Αστεριών» σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών.
  2. Τους διευθυντές του 8ου και 25ου Δημοτικού Σχολείου για την παραχώρηση των αιθουσών τους για την προετοιμασία και εξυπηρέτηση των χορευτικών συγκροτημάτων.
  3. Τους χορηγούς επικοινωνίας.
  4. Τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης.
  5. Τους εθελοντές.
  6. Τους Προέδρους, δασκάλους χορού και τα μέλη των Δ.Σ και των χορευτικών τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων.

Η 15η «Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση» μπορεί να αποτελεί πλέον παρελθόν, έχει αφήσει όμως για το παρόν και το μέλλον πλούσια τα συναισθήματα, μια σπίθα αισιοδοξίας.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 12 Σεπ. 2017 - 15:05